De Gelderlander: Beuningse Bob de Bot is volgens publiek beste innovatie

door | sep 29, 2018

BEUNINGEN – Het Beuningse bedrijf weMaron won woensdagavond met de telefoonapp Bob de Bot de ‘MKB Innovatie Top 100 publieksprijs’. Niet alleen het publiek was enthousiast over de nieuwe app, die eenzame mensen uit hun isolement moet halen, ook de vakjury. In de top 100 van meest vernieuwende producten of diensten, eindigde Bob de Bot op plaats 97.

Bianca Govers 27-09-18, 14:18

Voor het dertiende jaar stelde de Kamer van Koophandel (KvK) een ranglijst samen met dé honderd uitvindingen in het midden- en klein bedrijf (mkb). Een tijdje terug kreeg Ronny Hendrikx, eigenaar van weMaron, te horen dat Bob de Bot dit jaar ook in die lijst voorkwam. ,,Als de KvK jouw product ziet als vernieuwend, is dat natuurlijk al een mooi compliment.” Op welke plaats de Beuningse ondernemers terecht zouden komen, dat maakte de jury woensdagavond bekend in Apeldoorn. Tegelijkertijd werd er voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. ,,Tot onze verrassing wonnen we die prijs ook nog.”

1 miljoen mensen
Ons streven is om eind 2020 1 miljoen eenzame mensen met onze app uit hun isolement te hebben gehaald.
Ronny Hendrikx, eigenaar van weMaron

Hoeveel mensen er voor de ‘uitvinding’ van weMaron stemden, weet Hendrikx niet. Wel dat het om ongeveer één zevende van alle stemmen ging. Als prijs kregen hij en zijn vrouw, met wie hij het bedrijf runt, een award. ,,Het belangrijkste is: de verkiezing brengt Bob de Bot weer onder de aandacht. Dat vinden we het allerbelangrijkste. Ons streven is om eind 2020 1 miljoen eenzame mensen met onze app uit hun isolement te hebben gehaald.”

Bob de Bot kan senioren helpen, onder meer door enkele keren per dag aan hen te vragen hoe het gaat, maar ook door ze via een sms-bericht te attenderen op activiteiten die er in de buurt te doen zijn. Op dit moment begint weMaron met het uitrollen van de app in de gemeente Beuningen.